Promovarea ULIM, în Coreea de Sud, un proiect academic prioritar

Timp de un semestru, la ULIM, se află în mobilități academice, studentele din Coreea de Sud - Jisu Kim și Yeseo Yoon, de la Gimcheon University, cu burse la Facultatea Psihologie, Științe ale Educației și Asistență Socială și Seo Hui Ji de la Hannam University – la Facultatea Științe Economice. Tinerele studiază, la ULIM, în baza unor acorduri de parteneriat cu renumitele universități coreene.

Dl. Han Ho Jin, directorul Centrului Limba și Cultura Coreeană Se Jong din cadrul ULIM, menționează, că studentele venite în R. Moldova sunt dornice să cunoască, în special, cum se dezvoltă economia, turismul, asistența socială și pedagogia de aici. Bursierele din Coreea vor beneficia de un program academic intens, cu stagii de practică și un program cultural de maxim interes nu doar la ULIM, ci și la instituțiile sale partenere - Universitatea A. I. Cuza din Iași, Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava și Universitatea Pedagogică Ucraineană de Sud K. D. Ușinskii din Odesa.

Menționăm că, la finele lunii august, un grup de studenți ai ULIM au plecat ca bursieri la universități din Coreea. Din anul 2008, de la deschiderea Centrului de Limba și Cultura Coreeană Se Jong, la ULIM, în premieră, pentru R. Moldova, peste 60 de tineri de la noi au studiat în Coreea de Sud. Pentru alte detalii, accesați lincul: Noi bursieri ai ULIM în Coreea de Sud.

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM


10.10.2017