ULIM a încheiat un memorandum de colaborare cu o prestigioasă unversitate din Ucraina

Dl. Han Ho Jin, directorul Centrului de Limba și Cultura Coreeană ”Se Jong”, delegat de dl. Andrei Galben, rectorul ULIM, s-a deplasat la Universitatea Pedagogică Ucraineană de Sud ”K. D. Ușinskii” din Odesa, pentru a încheia un memorandum de colaborare (Memorandum of Understanding) între cele două instituții universitare privind cooperarea științifică, schimburile culturale și mobilitățile academice pentru studenți și cadre didactice. Universitatea parteneră este una din cele mai importante instituții de învățământ superior din Ucraina în formarea cadrelor pedagogice.

În cei 200 de ani de existență, Universitatea Pedagogică Ucraineană de Sud ”K. D. Ușinskii” din Odesa a devenit un simbol al învățământului din țara vecină, cu școli de renume. Oferă numeroase programe de studii, la toate nivelurile şi formele de pregătire universitară: 62 de specialități, la zece facultăți, instituția având peste 100.000 de absolvenți.

Universitatea Pedagogică Ucraineană de Sud ”K. D. Ușinskii” din Odesa este  membră a Asociației Internaționale a Universităților, Asociației Universităților din Europa de Est, Asociației Universităților Europene, Asociației Internaționale a Universităților Pedagogice din Europa Centrală și de Est etc. Colaborează cu peste  o sută de instituții de învățământ superior din Ucraina și cu numeroase universități din Europa, Asia și America (www.pdpu.edu.ua).

Dl. Andrei Galben și-a exprimat satisfacția față de inițiativa extinderii cooperării academice și de cercetare dintre ULIM și una dintre cele mai cunoscute universități din Ucraina. Acordul semnat la Odesa arată  dorința ambelor părți de a stabili niște repere înalte de cooperare și schimburi de experiență, care ar putea influența în mod decisiv calitatea standardelor educaționale ale partenerilor. Memorandumul stipulează oportunități pentru activități și programe comune, în predare, cercetare, schimbul de cadre didactice și studenți, precum și dezvoltarea personalului academic.

Dl. Han Ho Jin este optimist în ceea ce privește viitorul unei cooperări fructuoase cu universitatea din Odesa, în direcția promovării limbii și culturii coreene, prin organizarea de evenimente regionale și internaționale, schimburi academice etc.

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM


23.06.2017